Fem alternativer til at holde vinterferie i uge 7

Vel vidende at talrige læsere vil skimme disse linier fra en kold eller varm feriedestination, sikkert via telefonen eller en iPad, så følger her en to-do-list over, hvad man skal holde øje med i denne uge – uanset om dagene byder på ferie eller hverdagsliv:

Tjek dine boliglån. Renten er raslet så hurtigt ned på det seneste, at det kan være uheldigt at vende ryggen til boligfinansiering blot i kort tid. Nu tilbydes boliglån til kun 1,5 pct. i rente, så hold endelig øje med, om du er i målgruppen til en konvertering.
Ifølge Nykredit skal alle, som sidder med et tre pct. lån og opefter, overveje det nye lån. Og det kan også snart blive relevant for dem, der har rentetilpasningslån. Uroen om kronen betyder, at tidligere tommelfingerregler er sat ud af kraft. Det er mere end nogensinde vigtigt at være over boliglånene.

A a propos kronen, så er det en ret god ide at følge med i, om nationalbankdirektør Lars Rohde får succes med at stå imod presset fra spekulanterne, som han lovede at gøre her på business.dk forleden.
Skulle det mislykkes som spået i flere amerikanske medier, så vil flere danskere risikere at miste jobbet, vores pensioner bliver mindre værd og skiferien næste år vil meget muligt blive billigere.

Forlad FIH Bank. Hvis du er en af de godt 15.000 kunder i FIH Erhvervsbank, der nu må affinde sig med negativ rente, er det med at komme væk i en fart. For FIH Bank sænker renten til MINUS 0,5 pct. fra 9. marts, både for private og for virksomheder .
Da FIH Bank er til salg og under afvikling, vil kunderne ikke møde sure miner eller forsøg på tilbageerobring. Den negative rente betegnes ligefrem som en gave for banken, så sørg endelig for at tømme alle konti i denne bank.

Tjek Vestas onsdag. Denne dag præsentere vindmølle-koncernen regnskab, og det skal vise sig, om rygterne om bedste regnskab siden 2008 bliver indfriet. Hvis du er en af de tusindevis af aktionærer i Vestas, kan du håbe på kursstigninger så store, at der bliver til en ektra god middag – eller en ferie mere. Hvis ikke, må du blot glæde dig over, at pengene strømmer ind i det danske vindflagskib (red.: ugedag korrigeret).

Bonus i Nordea? På torsdag kommer Nordea med sin årsrapport. Den viser et flot resultat, og banken har allerede meldt ud, at der vanker mere i udbytte til aktionærerne. Ansatte i Nordea kan også se frem til pæne beløb i overskudsdeling og bonus. Ifølge svenske Dagens Industri vil flere tusinde Nordea-ansatte få bonus for ialt 1,5 milliarder svenske kroner. De heldige kan således give den ekstra gas på ferien.

LÆS OGSÅ: Sådan går det, hvis dansk fastkurspolitik må opgives

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *