Smartguy og alle de andre

Forleden blev tøjfirmaet Smartguy børsnoteret under nogen turbolens, og det er kun et af mange signaler om, at onlinehandel i øjeblikket boomer, så det for alvor kan høres og efterhånden mærkes af flere og flere brancher, virksomheder og medarbejdere.

Som forbruger er det også fristende at blive i sofaen med den bærbare eller iPad’en og bestille varer til levering ved døren frem for at skulle ud i regn og storm. Og så er udvalget kæmpestort og internationelt, og der er penge at spare – ikke mindst ved at købe ind i udenlandske netbutikker, som har lavere omkostninger.

Smartguy kaldes en vækstkomet og er førende på onlinehandel med modetøj i Norden. Nu er opkomlingen så gået på børsen ved at bruge den tomme skal efter SCF Technologies, og snart vil tøjfirmaet hente mere kapital via børsen til yderligere vækst.

Køberne ser det som et stort plus, at Bestsellers ejer, Anders Holch Povlsen, har investeret i Smartguy, så Bestseller nu ejer 10 pct. af aktierne og måske vil købe mere senere.

Holch Povlsen har allerede stærke interesser i nethandel. Han har købt mere og mere op i det store succesfulde engelske nethandelsfirma Asos, så han nu ejer godt 26 pct. af aktierne via et dansk selskab.

Og så røbede Holch Povlsen over før Børsen forleden, at 12-14 pct. af Bestsellers salg nu foregå via nettet. Dermed er der skruet op for volumen, så det vil noget. Holch Povlsen-familien og Bestseller har gennem årtier evnet at tjene penge i den store skala, og de tager næppe fejl af, hvad vej handelen bevæger sig.

Det er heller ikke underligt, at forbrugerne følger med, at efterhånden som netbutikkerne fungerer bedre og velfungerende netforbindelse er en selvfølgelighed i alle hjem, hvor gennemsnitsalderen er under 70 år.

Masser af modetøj at vælge imellem, mange størrelser på lager og skarpere priser er blot nogle af attraktionerne ved nethandel.

Den eksplosive vækst i nethandel får store konsekvenser for fysiske butikker, der kan ikke tilbyde nær så meget at vælge imellem, og som er nødt til at tage højere avancer for at kunne betale de højere danske lønninger, afgifter og skatter.

I det hele taget bliver mange berørt . Ugebrevet A4 skriver, at op mod 400.000. lønmodtagere inden for handel og transport kan få ændret deres arbejde markant eller i værste fald miste jobbet.

I stedet skal tøjekspedienterne lære at hjælpe kunderne online, og chaufføren der før kørte varer ud til butikkerne, skal i fremtiden måske til at bringe pakkepost ud til forbrugere, der køber varerne online (nogle gange også tilbage igen, for returprocenten ved onlinehandel er høj). Faktisk har HK og Dansk Erhverv aftalt, at de vil tilbyde efteruddannelse inden for internethandel.

Efter al sandsynlighed vil vi handle endnu mere online i fremtiden. Dermed kommer vi også uden om de høje danske priser, som Konkurrencestyrelsen gang på gang har beskrevet. Det er svært at få mast det høje danske omkostningsniveau nedad, men ved at handle online stemmer vi billedligt talt med musen på computeren.

One response to “Smartguy og alle de andre

  1. I write} a comment|drop a comment|comment} when I appreciate a article on a blog|site|website} or I have something to add to the conversation. It is caused by the passion communicated in the article I browsed. And on this article %BLOG_TITLE%. I was moved|was excited} enough to write}|post} a {thought|{comment|commenta response}} ;) I actually do have a few questions|a couple of questions|2 questions} for you usually do not mind|if it’s allright}. Could it be just me or appear like} some of these remarks come across like they are written by brain dead people? :-P And, if you are posting on additional online sites, I would like to follow everything fresh you have to post}. Could you make a list the complete urls of all your social sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?|

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *